FŐMENÜ
NETMAX FŐOLDAL
CIKKEK FŐOLDAL
CIKKAJÁNLÁS
 
 
 
 
KIEMELT
PARTNEREINK
Az Első Magyar
Breakdance Lexikon
www.breakstylers.hu
Ablak, ajtó, nyílászáró, bejárati
é s beltéri ajtók forgalmazása
www.boikft.hu
ACDC
www.acdc-blackice-tour.com
 
 

Kubai utazás

Kubai utazás szervezésére készül és tanácstalan? A legjobb helyen jár!

Íme, 5 fontos szempont, amik segítségére lehetnek a bizonytalanságban, és amiket semmiképp sem szabad kihagyni a kubai nyaralás megtervezésénél.

Manapság az emberek már szeretik felfedezni a nagyvilágot (többek között a néhány éve divatos Karib – térséget is), de egy rossz tervezéssel, nagyon el lehet rontani a világ legcsodálatosabb üdülését is. Egy európai klímától és kultúrától merőben eltérő úti cél kiválasztásánál, mint amilyen Kuba is, megfontoltan és kellő odafigyeléssel kell elkezdeni az utazás megszervezését.

Mint a kubai utak specialistája, egyéni és csoportos utazásokat is szervezünk Kubába, és nap mint nap ajánljuk a következő támpontokat a tanácstalan érdeklődőknek, mintegy útmutatásként:

1. Ország információk: Tájékozódjon Kuba adottságairól, éghajlatáról, kultúrájáról. 2-3 oldalnál nem terjedelmesebb szöveg, könnyen emészthető, néhány perc alatt elolvasható, de annál több ismeretet tartalmaz és nem utolsó sorban sok hasznos kubai utazási tanáccsal lát el.

2. Az időpont és időtartam: Higgye el, ez az egyik legfontosabb momentum, mely befolyásolja az utazást. Az ország információkra is épülhet, ugye gondolunk itt az évszakok váltakozására! Ha az évszak választása már meg megtörtént, akkor szűkülhet a kör egy adott hónapra, netán dátumra is, persze a szabadság napjainak kivétele erősen korlátozhatja a lehetőségeket. A Kubába szóló repülőjegy - és a kubai szállás árak is nagymértékben változnak, a szezonok váltakozásával együtt.

3. Egyéni nyaralás vagy csoportos utazás: Kedvére válasszon a lehetőségek közül, de ezt nem szabad az előnyök és hátrányok mérlegelése nélkül tenni.
Egyéni kubai nyaralás előnye, hogy nem kell senkihez igazodnia, bármikor kedvére változtathat tervein. Hátrány lehet, hogy saját magáról kell gondoskodnia, magának kell szerveznie a foglalásokat, egyénileg kell döntenie egy adott helyzetben és egy kialakult konfliktusban is maga kell, hogy intézkedjen.
A csoportos kubai utazás teljesen más. Előnye, hogy Önnek csak az útlevelét kell magával vinnie, mindenről a szervező és az idegenvezető gondoskodik, az országot sokkal egyszerűbb megismerni ebben a formában és az esetleges problémák megoldásánál is ők lépnek előre. Hátránya lehet, hogy alkalmazkodni kell a körutazás többi résztvevőjéhez, illik tolerálni mások hibáit, az útiterv változtatására nincs lehetőség.

4. Helyszínek: Egyéni szervezés választása esetén is töltheti aktív- vagy akár passzív pihenéssel is szabadidejét. Érdemes a helyszínek kiválasztására, és ebből adódóan a kubai közlekedés megtervezésére is figyelmet fordítani.
Tegye fel nyugodtan a kérdést magának: Hogyan szeretném tölteni a nyaralásomat?
Könnyűnek tűnhet a kérdés, bár nem az. Annál is inkább, hogy kb. 4200 szigetecske, legalább 15 város, több mint 200 múzeum és látnivaló, valamint többszáz kilométer fehérhomokos tengerpart kínál lehetőséget a kikapcsolódásra Kuba szerte.

5. Programok: Széles választék áll rendelkezésre kubai fakultatív programok terén is Kubában. Az üdülés időtartama és az egyedi igények, a programok kiválasztásánál is döntő fontossággal bírnak. Nem szabad túl sok programot tervezni, hogy rohanássá alakuljon a pihenés, kizárólag a terv teljesítésének céljából. Ezzel szemben a 12 napos semmittevés sokaknak nem élmény dús, unalmassá válhat ez által a nyaralás, ezen a hangulatos szigeten.

Reméljük Önnek is sikerül ötleteket adnunk és megkönnyítettük az előkészületet! Ha bármilyen kérdése merülne fel és továbbra is nehéz lenne a döntés, azért csak írja meg nyugodtan, az info@cubafiesta.hu email címre. Ígérjük, 1 órán belül válaszolunk!

www.cubafiesta.net

 
   
Magyar English Kezdölap