FŐMENÜ
NETMAX FŐOLDAL
CIKKEK FŐOLDAL
CIKKAJÁNLÁS
 
 
 
 
KIEMELT
PARTNEREINK
ACDC
www.acdc-blackice-tour.com
Ablak, ajtó, nyílászáró, bejárati
é s beltéri ajtók forgalmazása
www.boikft.hu
 
 

Breakdance

Az Első Magyar Breakdance Lexikon

A Breakdance egy rendkívül dinamikus stílusú tánc, a '70-es években létrejött Hip-Hop kultúra része. A tánc eredeti szülőhelye New York déli részén fekvő Bronx Harlem (Break) és ezzel szinte egyidőben az Amerika nyugati feléről Los Angeles (Popping). A tánc az évek során a fantáziadús előadók mozgáselemeivel egészült ki. Valódi ősi eredete a 16. századi Brazil-Afrikai kultúrából származó Capoeira amely a rabszolgák körében kialakult afro-amerikai népi tánc.

Az Első Magyar Breakdance Lexikon 2005-ben készült egy egykori breaktáncos gondozásában és a mai napig fogadja a jelenlegi és a régi magyar breaktáncosok adatait. Átfogó képet ad a breaktánc teljes történelméről, a breaktánc elemeiről. Legfontosabb része azonban a magyar breaktáncosokat és breaktáncos csapatokat bemutató lexikon.

Megismerkedhetünk az oldalon keresztül a break zenéjével, az interneten elérhető brekdance filmekkel, és hasznos információt nyújt a magyar breakdance oktatással kapcsolatban. Az oldalon található breakdance fórum, a táncosok kedvelt kommunikációs csatornája.

Ha szereted a break zenéjét és ezt a táncot mindenképpen el kell látogatnod Magyarország legnépszerűbb breakdance-el foglalkozó oldalára, a www.breakstylers.hu-ra.

www.breakstylers.hu

 
   
Magyar English Kezdölap